Hoe kies je het perfecte vloerkleed?
10-04-2014 00:00:00

Je huis vraagt soms om wat meer knusheid. Wat meer warmte, of een mooie, zachte oplossing voor een lege plek in de kamer. 

Een vloerkleed kan je kamer direct een andere uitstraling geven. Vloerkleden zijn er in alle maten, kleuren, dessins en materialen die er maar zijn. Een passend vloerkleed vinden lukt dus altijd. 

 

Hoe kies je een vloerkleed

Kijk eerst goed naar de afmeting. Heb je een bank met een salontafel? Kijk dan of je het vloerkleed enkel onder de salontafel wil neerleggen, of dat het vloerkleed gedeeltelijk verdwijnt onder de bank. Zo creeer je een mooi geheel.

 

Wanneer je het vloerkleed onder je meubels legt, dan lijkt de ruimte groter. Leg je het kleed juist voor je zitmeubels, dan maak je de ruimte wat knusser.

 

Bij een eethoek is het mooi als het karpet an alle zeiden minimaal 60 centimeter aan alle kanten uitsteekt. Zo kan iedereen nog schuiven met de stoelen.

 

Kijken hoe groot je het vloerkleed zou willen? Leg kranten op de vloer op de plek en in de vorm van het karpet. Zo krijg je een goed beeld en kun je de maten goed opnemen.

 

De kleur, het materiaal en het dessin is natuurlijk afhankelijk van je smaak. Je kunt het karpet in de kleur van je intereur laten terugkomen om een rustig geheel te krijgen. Ook kun je juist kiezen voor een afwijkende kleur of dessin. Zo wordt het meer een accessoire die je kamer opfleurt.

 

Kom vooral eens bij ons langs en laat je inspireren!

Powered by: WebBuro WebBuro