Washi rolgordijnen en paneelgordijnen

Washi betekent letterlijk “Japans Papier”. Washi papier wordt voornamelijk gemaakt van de zachte binnenbast van planten en bomen. Aan deze binnenbast worden vezels van andere planten en bomen als hennep en ceder toegevoegd, die zorgen voor prachtige structuren en dessins in het papier.

Er zijn twee typen washi in onze collectie: Laminated Washi en Woven Washi.

 

Laminated Washi

 Dit is Washi papier dat aan beide zijden voorzien is van een gelamineerde laag. Dit zorgt ervoor dat het materiaal een stevige structuur krijgt. Bovendien zorgt het ervoor dat het materiaal eenvoudig te reinigen is. Ook is Laminated Washi uitermate geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers.

 

Woven Washi

Dit is een puur natuur product. Het bestaat uit fijne, gedraaide Washi strookjes die door ragfijne garendraden geweven worden. De fijne weefstructuur zorgt voor een stevig materiaal dat zeer geschikt is voor toepassingen als rolgordijnen en paneelgordijnen.

Het is mogelijk de twee kwaliteiten Laminated en Woven Washi in één paneelgordijn te combineren. De transparantie van het woven Washi geeft uw paneelgordijn een een bijzondere uitstraling. Kies voor een contrastrijke combinatie of creëer juist een ton-sur-ton effect.

Powered by: WebBuro WebBuro